planten

In maart beginnen we met het planten van onze gewassen. Bij plantenkwekerij Gitzels worden onze planten opgekweekt. In 6 tot 14 worden ze van zaadje tot plantje bij ons geleverd. Met onze efficiënte en innovatieve (Ferrari) plantmachine (Nanne Kooiman) worden deze op onze percelen geplant, dat wij ter voorbereiding al in een uitstekende conditie hebben gebracht. 

Afdekken

Omdat het in maart nog fris kan zijn dekken we de plantjes af met acryl doek, en/of microcover klimaatdoek, tegen de kou en wild zoals duiven, ganzen, hazen en konijnen. 

de oogst

Al onze gewassen worden met de hand geoogst. Het wordt door onze ervaren medewerkers uit de plant gesneden. De eerste selectie van het product vindt hierdoor in het land al plaats.

De broccoli en bimi, bijvoorbeeld, groeien vanaf het planten in 10 – 14 weken uit tot een oogstbaar product. 

controleren & selecteren

Direct na de oogst worden de verse groenten naar de schuur gebracht waar ons ervaren personeel alles dezelfde dag nog op kwaliteit en maat selecteert.

Bij de controle wordt er onder andere gekeken of de producten mooi schoon zijn, geen oneffenheden bevatten en mooi van kleur zijn. Om onze topkwaliteit te kunnen waarborgen doen we deze controle, net als de oogst, ook handmatig.

Verwerken & verpakken

Het grootste deel van onze producten gaat per stuk (los of verpakt) naar onze klanten toe. Ook bieden wij verschillende mogelijkheden tot het verwerken van de producten. 

De broccoli en bloemkool kunnen we bijvoorbeeld verwerken tot ‘rijst’. We blijven innoveren en denken dan ook graag met u mee om de producten zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoeften van de consument. 

Ook zijn er verschillende manieren van verpakken mogelijk. We gaan graag met u in gesprek.