broccoli

Van juni tot november kunnen wij broccoli leveren van eigen teelt. In de andere maanden is het niet mogelijk in het gematigde klimaat goed te kunnen groeien.

Deze veelzijdige groente is een koolsoort en familie van de bloemkool. Het bevat een hoge concentratie vezels, bèta-caroteen, calcium en vitamine C. Om zoveel mogelijk van de gezonden bestanddelen te behouden kan je de broccoli het beste bakken of stomen. 

We kunnen de broccoli per stuk (krat of los verpakt), in roosjes of broccoli-rijst leveren. 

Bimi broccoli

Wij hebben een exclusief partnerschap met Nature’s Pride voor de Bimi teelt in Nederland. In 2021 zijn we gestart met de teelt. Bij de oogst wordt iedere stengel met de hand gesneden. 

Deze groente is net even anders dan andere groentes. Bimi® is zoet, knapperig en heeft een prachtige groene kleur.

Je kan de volledige groente eten, van de roosjes tot de stam. Bimi® bevat onder andere foliumzuur, vitamine A en C en kalium. Een super gezonde snack of basis voor een maaltijd en ook nog eens makkelijk te bereiden.

Rode kool

Deze gesloten koolsoort, die vooral in Noord-Holland goed groeit, is één van de oudste koolsoorten. Dit 2-jarige ras leveren wij om het jaar van juli tot november. Een groente rijk aan vitamine C.

Witte kool

Witte kool groeit ook goed op Noord-Holland boden. Witte kool is bevat vitamine C en wordt veel verwerkt tot zuurkool, gekookt of rouw gegeten. 

NIEUW: REDI

In samenwerking met Bejo en Redi© telen wij nu ook Redi: Een groente met unieke eigenschappen die elke maaltijd kleur en originaliteit geeft, een unieke, uiterst gezonde smaak en een opvallende verschijning; typisch voor Redi.

Dankzij de hoge gehaltes aan glucosinolaatverbindingen die van nature worden geproduceerd, is Redi buitengewoon gezond.

Redi heeft paarse spruiten, bestaande uit zachte stengels met een kleine bloem erop. De kleur biedt meer antioxidanten dan normale broccoli, en maken de groenten bovendien aantrekkelijk. Lekker als rauwe snack of gestoomd of gebakken bij de warme maaltijd.

Deze witte ronde koolsoort is één van de meest gegeten koolsoorten in Nederland en is populair door zijn veelzijdige toepassingen en minst sterke koolsmaak. 

Wij kunnen bloemkool van maart t/m mei  leveren. 

Het kleine zusje van de bloemkool: CauliShoots. merknaam iStem.
Dit zijn lange lichtgroene stengels bekroond met een kleine ronde bloem(kool).

Deze nieuwe groente heeft een zoete en nootachtige smaak. iStem bevat veel vezels en B-vitamines, vitamine C en foliumzuur.